Te muti la casa ta? Iata 8 sfaturi pentru prima mutare

Prima mutare este ca un roller coaster emoțional. Se răsucește nemilos între bucurie și groază, dar si entuziasm masiv și anxietate profundă. Totul este minunat când te gândești că nu o să ai pe nimeni in jur care să-ți spună ce să faci, dar atunci încep să se strecoare gândurile cum ar fi: “De unde cumpăr becuri?” și “Acestea sunt cumva niște termite?”. Într-adevăr, plecarea din casa părinților si prima mutare este o schimbare majoră în viață, cu o mulțime de pași și detalii care trebuie luate în considerare. Dar, acest ghid este conceput pentru a atenua stresul și a dizolva misterul primei mutări.

Pune-ti la punct partea financiara

Când locuiați în acasă cu parinții, ați avut cel puțin un fel de plasă de siguranță financiară. Acum, că vă mutați singuri, trebuie să înțelegeți mai bine ce este bugetul și cum funcționează. In primul rand, luați în considerare venitul dvs. lunar și aflați ce înseamnă cheltuielile medii lunare. Începeți prin a întocmi o listă a plăților care nu sunt negociabile, cum ar fi mașina dvs., alimentele, factura de telefon și așa mai departe. De acolo puteți să vedeți ce veți avea nevoie și cât vă puteți permite și doriți să cheltuiți pe chirie. Deci, planificați-vă bugetul pentru prima mutare: costul de contractare a unei companii de relocare și achizițiile pe care va trebui să le efectuați pentru primul dvs. apartament. Nu în ultimul rând, luați în considerare că va trebui probabil să plătiți un depozit, precum și chiria în prima lună, deci, strangeți bani în plus în lunile de până la mutarea dvs. Aruncați o privire la acest articol pentru câteva sfaturi utile privind econimisirea pentru prima dvs. mutare.

Asigurați-vă că aveti o slujbă constantă

Felicitări, sunteți adult! Nu este ca și cum ai ieși la picnic, și niciun alt loc nu te va învăța mai repede sa devii adult decât locul de muncă. Cei mai mulți tineri care ies în lume încep să urce în vârf de pe o poziție de începător. În majoritatea industriilor, astfel de poziții nu sunt celebre pentru pachete salariale mari, însa, nu lăsați acest lucru să vă descurajeze! În schimb, puteti să utilizați această slujbă ca o oportunitate de a vă pune în valoare talentul și ambiția și planificați cu înțelepciune totul pentru succesul viitor. Țineți minte: dacă job-ul dvs. de începător nu acoperă chiria, poate că nu este timpul să fugiți din cuib, încă.

Găsiți un loc potrivit pentru prima mutare

Această etapă poate dura ceva timp, dar cu siguranță vă va dezarma dacă nu o grăbiți. Există o mulțime de locuri pentru a căuta un apartament bun în online, dar cel mai bun loc pentru a începe este profilul dvs. de social media. Lansați zvonul că sunteți în căutarea unei chirii minunate și vedeți ce se întâmplă. Puteți trece prin diverse site-uri de închirieri apartamente, pentru a vedea doar câteva anunțuri. De asemenea, luați în considerare acest lucru:

  • A avea un coleg de cameră sau a nu avea un coleg de cameră

Mutarea cu cineva este (aproape întotdeauna) alegerea mai frugală. La nivel emoțional, poate scuti o parte din anxietatea mutării singur, mai ales dacă persoana respectivă este o persoană pe care o cunoașteți deja. O opțiune minunată este să colaborezi cu un prieten, să cautați o casă, să o mobilați și să vă muți în ea împreună. O altă opțiune este de a vă muta cu cineva care dorește să-și împărtă apartamentul – solutie care ar putea fi și mai economica, deoarece este posibil că apartamentul sa fie în mare parte mobilat. Dacă îți poți permite să închiriezi fără colegi de cameră (sau dacă ești un pic mizantrop), atunci este normal să vrei primul loc sa fie doar pentru tine. Ar putea fi mai mic și mai puțin agreabil, dar va fi al tău.

  • Locație

O altă decizie majoră similară cu dilema colegului de cameră este problema locației. Cum te hotărăști unde să închiriezi primul tău apartament? Există multe lucruri de luat în considerare. În primul rand, trebuie să fie suficient de aproape de locul de muncă, precum și de alte locuri de interes, în funcție de ceea ce va place, de ce va doriți și nevoile dvs. De exemplu, ați putea dori să locuiți lângă o sală de gimnastică, un parc sau o brutărie foarte bună. În al doilea rând, trebuie să fie în siguranță. Dacă chiria pare prea scăzută, atunci verificați rata crimei pe acea stradă înainte de semnarea contractului de închiriere. În cele din urmă, trebuie să fie accesibil și să aibă un transport public bun. Aceasta vă va face viața socială mai vie și chiar ar putea însemna că puteți renunța la mașină (și plățile auto).

În orice caz, planificați înainte și începeți să adunați o listă cu lucrurile de care veți avea nevoie pentru noua dvs. locuință, cum ar fi mobilierul, articolele de bucătărie și materialele esențiale, cu excepția cazului în care intenționați să vă deplasați în străinătate. În acest caz, este mai inteligent să cumperi acele lucruri odată ce te-ai mutat.

Închiriați o companie profesională de mutări

Acesta este un pas pe care mulți, din nefericire, il ratează: o companie profesională de mutări va scuti de dificultățile și durerile de spate din această mutare. Aveți destule preocupări cu restul detaliilor mici, astfel încât o echipă pentru relocare cu servicii complete este o alegere excelentă să facă toată munca și să facă prima mutare a dvs. o experiență foarte bună. Obținerea unei cotații anterior, vă va ajuta să calculați această cheltuială în avans, astfel încât să vă puteți încadra în bugetul dvs. și să vă asigurați că obțineți cel mai bun preț pentru mutare și pentru a vă proteja lucrurile.

Creați un program de activități

În primele câteva luni de viață pe cont propriu, poate fi tentant să lăsați totul să se piardă – o chiuvetă plină de vase murdare, rufe care nu se împăturesc niciodată, o baie care doar adună resturi de săpun … imaginați-vă. Credeți-ne, după un timp, vă veți dori să nu fi lăsat lucrurile să ajungă așa de rău. În loc să cedați adolescentului dvs. interior, încercați să creați (și să respectați) un program de treburi imediat după ce vă mutați. Dacă aveți un coleg, animați-l, astfel încât să puteți contribui amandoi la curațenia casei dvs.

Practicați obiceiurile bune înainte de a vă muta

Dacă ați avut o viața ușoară fără să trebuiască să faceți multe treburi sau să vă urmăriți bugetul, începeți să schimbați aceste obiceiuri acum pentru a face tranziția mai ușoară. Acordați o atenție deosebită obiceiurilor de curățenie și intensificați-le. Începeți să vă țineți de un buget acum pentru a obține o imagine exactă a obiceiurilor dvs. de cheltuieli înainte de a vă muta. Poate că acest lucru este cel mai dificil: setați-vă o rutină zilnică pentru a vă pregăti de a intra în lumea muncii. Da, asta înseamnă un ceas cu alarmă.

Nu vă fie frică să cereți părințiilor dvs. ajutorul

Probabil au făcut acest lucru înainte, cel puțin de câteva ori, astfel încât să vă poată ajuta să înțelegeți la ce să vă așteptați. Rugați-i să vă ajute să stabiliți cheltuielile anticipate pentru mutare, inclusiv lucrurile mici la care nu vă puteți gândi, ca o perdea de duș, un piston sau un strat de vopsea proaspătă în noua dvs. bucătărie. În plus, probabil că le va fi dor să vă aibă în jurul lor, oferindu-le astfel posibilitatea de a avea grijă de dvs, în timp ce ei pot face ceva care ii face să se simtă bine.

Sa inceapa petrecerea!!!

Nimic nu spune mai bine “Sunt acasa!” ca organizarea primei petreceri în casă. Petrecerea poate fi la fel de casuală sau extraordinară, așa cum se potrivește stilului dvs., dar necesitățile de bază includ oaspeți, muzică, gustări și băuturi. Începeți prin alegerea unei date și întocmirea listei persoanelor pe care doriți să le invitați. Apoi, puteți începe să planificați lista cu băuturi răcoritoare – dacă vă simțiți copleșiți în acel moment, puteți ruga câțiva prieteni apropiați să vă ajute să vă organizați.

În concluzie, indiferent dacă vă mutați la nivel local sau în alt loc din țară, prima mutare din casa părinților dvs. este un salt extraordinar. Mult noroc!